Eerste  graad

1ste jaar

Verkennen &

versterken

In het eerste jaar wordt naast de 27 uur algemene vorming ook 5 uur voorzien voor het verkennen, verdiepen en versterken van leerstof en vaardigheden. Je hebt hierbij de keuze tussen 1A-Latijn en 1A-Switch.

Latijn

Wie kiest voor Latijn heeft een grote interesse voor taal, geschiedenis en cultuur. Je leert dagelijks nieuwe woordjes en je legt de link met moderne vreemde talen.

Als je graag wil ontdekken hoe een taal in elkaar zit, dan zit je hier op de juiste plaats. Dankzij de Latijnse teksten leer je ook heel wat over de cultuur en de levenswijze van Grieken en Romeinen. Bovendien leer je kritisch en nauwkeurig werken.

Switch

Deze optie is iets voor jou als je houdt van het uitwerken van projecten waarbij wetenschap, technologie en wiskunde met elkaar verweven zijn. Bovendien leggen we binnen deze studierichting extra nadruk op het versterken van je basiskennis van Frans, Nederlands en wiskunde.

LESSENTABEL 1STE JAAR

Aardrijkskunde
Aritistieke vorming
Engels
Frans
Geschiedenis
Godsdienst
ICT
Latijn
L.O.
Mens en samenleving
Natuurwetenschappen
Nederlands
STEM
Techniek
Wiskunde
TOTAAL
1A - Latijn
2
2
1
3
1
2
1
5
2
1
2
4
2
4
32
1A - Switch
2
2
1
4
1
2
1
2
1
2
5
2
2
5
32

2de jaar

Je basis

verderzetten

In het tweede jaar bieden we alle leerlingen naast algemene vorming ook een keuzegedeelte aan. Dit keuzegedeelte omvat 4 basisopties waaruit je kunt kiezen.

Basisoptie Klassieke talen

Grieks-Latijn of Latijn

Indien je in het eerste leerjaar A het keuzegedeelte Latijn hebt gevolgd, heb je in het tweede jaar de optie om te kiezen tussen Grieks-Latijn of Latijn.

In deze basisopties lees je en reflecteer je over Latijnse en/of Griekse teksten. Je verwerft een dieper begrip van deze talen als systemen en leert ze analyseren. Ook scherp je je taalgevoel en leesvaardigheid aan. Bovendien word je je bewust van de relatie tussen de oudheid en onze maatschappij, alsook van de verschillen en overeenkomsten tussen klassieke en hedendaagse culturen.

Basisoptie Moderne talen en wetenschappen

Optie talen 

In de optie taal verfijn je je vaardigheden in diverse talen en onderzoek je de verbanden tussen verschillende talen, taalvariëteiten en taaluitingen. Je ontwikkelt een diepe waardering voor taal en literatuur en verkent deze creatief.

Optie wetenschappen

In de optie wetenschappen word je vaardiger in onderzoekend leren. Je verwerft inzicht in wetenschappelijke principes en hun toepassingen in alledaagse contexten. We streven naar verwondering, kritisch denken en creativiteit.

 

LESSENTABELLEN

Lessentabellen 2de jaar

Aardrijkskunde
Artistieke vorming
Engels
Frans
Geschiedenis
Godsdienst
Grieks
Latijn
L.O.
Natuurwetenschappen
Nederlands
Optie taal
Optie wetenschappen
Techniek
Wiskunde
TOTAAL
2A - Grieks-Latijn
1
2
2
3
2
2
4
4
2
1
4
1
4
32
2A - Latijn
1
2
2
4
2
2
5
2
1
5
1
5
32
2A - Modernte talen en wetenschappen (optie talen)
1
2
2
4
2
2
2
1
5
3
2
1
5
32
2A - Modernte talen en wetenschappen (optie wetenschappen)
1
2
2
4
2
2
2
1
5
2
3
1
5
32

Infodagen

De infodagen voor het schooljaar 2024-25 worden binnenkort vastgelegd.

Infodag 1: 3 februari 2024

Infodag 2: 9 maart 2024